Nasıl ki bir işe başlamadan önce detaylı bir fizibilite çalışması, ön hazırlık, eldeki bütçeye uygunluk ve hedeflenen gelir çalışmaları yapılıyorsa, e-ticarete başlamadan önce de ciddi bir araştırma ve sağlıklı bir planlama yapmak gerekir. E-ticaret süreçleri oldukça karmaşık ve uzmanlık gerektiren süreçlerdir. Bu konuda detaylı bilgi edinmek, ileride yaşayacağınız muhtemel zorluklarda doğru aksiyonları almanızı sağlar. Bu yazı, rehber niteliğinde hazırlanmıştır ve birçok konuya açıklık getirir.
Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte, girişimciler, tasarımcılar ve her türlü işletme, ürün ve hizmetlerini dijital ortamda pazarlamak ve satmak istiyor. Bunun için, e-ticaret sitesi kurmak, sosyal medya hesapları açmak ve pazar yerlerinde var olmak gerekir.
Hemen hemen tüm sektörlerin hızlı bir şekilde dijitalleştiğini ya da dijitalleşmeye mecbur kaldığını görüyoruz. Sizler de fiziki bir lokasyona ihtiyaç duymadan e-ticaretle milyonlara ulaşabilir ve kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Küçük işletmeler için dahi oluşturulan hazır paketlerle süreçlerin büyük bir bölümü çok profesyonel bir şekilde yönetiliyor. Bu açıdan, en önemli konu satılması beklenen ürün ve hizmetlerin belirlenmesidir. E-ticaret girişimine başlamak ve yönetmek için 6 temel adım bulunmaktadır. Bu adımları takip ederek, sizler de aklınızdaki girişime hayat verebilirsiniz.
Bir E-ticaret İşine Nasıl Başlanır?
E-ticaret girişimlerini fiziki girişimlerden ayıran özellikler olduğu gibi benzer adımları da barındırır. Şirket kuruluş süreçleri iki farklı yaklaşım için de aynıdır. Muhasebe ve vergi süreçleri de fiziki işletmeler ile birlikte benzer şekilde ilerler. Bir muhasebeciye ihtiyaç duyacak ve fatura kesmeye devam edeceksiniz. Bunun yanı sıra, e-ticaret paketi, alan adı ve barındırma süreci, pazaryeri entegrasyonu ve pazarlama faaliyetleri gibi konularda, e-ticaret girişimi farklılıklarını ortaya koyar. Aşağıda yer alan 6 temel adım ile e-ticaret girişiminize başlayabilirsiniz.
1. Adım: E-ticaret alanını araştırın ve nişinizi bulun
İlk adım olarak e-ticaret girişiminiz ile satacağınız ürün ve hizmeti çok iyi bir şekilde araştırmalı ve belirlemelisiniz. Maliyetleri de göz önüne alarak ürün ve hizmetler için belirleyeceğiniz fiyatlandırmanın, rekabet açısından nerede olduğuna iyi bir şekilde bakın. Ayrıca, piyasada yer alan rakipleri iyi bir şekilde inceleyin. Çevrenizden olabildiğince rasyonel ve tarafsız yorumlar alın. Gerekirse, firmalara anket çalışmaları yaptırarak ilgili pazardaki müşteri yaklaşımlarını ölçün.
E-ticarete başlarken birçok girişim, ürün ve hizmetlerin pazar içerisindeki konumu planlamadan, maliyetleri hesaplamadan, rekabet karşısında ne yapacaklarını planlamadan adım atıyorlar. E-ticaret sitesini açmak, e-ticaret paketi seçmek ve pazar yerleri üzerinde mağaza açmak çok kolay adımlardır. Ama birçok kişinin sadece bu konulara odaklanması ile ana unsur ıskalanabiliyor. Önemli olan, gerçekten eksikliği hissedilen ya da farklı bir bakış açısı getiren ürün ve hizmetlerdir. Satılması beklenen ürün çok iyi bir şekilde belirlendikten sonra diğer adımlar çok daha kolay bir şekilde uygulanarak başarılı bir girişim ortaya konabilir.
Belirli bir kategoride ürün üzerine uzmanlaşmak, birçok konuda yardımcı olabilir. Aynı hedef kitle üzerine yoğunlaşacağınız için pazarlama faaliyetlerinde çok büyük tasarruf edebilirsiniz. Decathlon’a rakip olmaya çalışmak yerine sadece olta balıkçılığı için ekipman satışı yapabilirsiniz. Yeni ve mütevazi bir girişim için doğru ölçeklendirme olacaktır. Ayrıca, satılan ürün ve hizmetler hakkında uzman bilgisine sahip olmanız, hem potansiyel müşterilerine nasıl bir yaklaşım sergilemeniz gerektiğini kolaylaştıracak hem de süreçleri çok daha kolay takip etmenize olanak tanıyacaktır. Genellikle, fazla ayrıntılı düşünmek ve geniş bir yelpazede ürüne sahip olmak beklenir. Ancak, basit zordur. Basit yaklaşmayı ve adım adım gitmeyi öğrenmek çok önemlidir.
2. Adım: İşletmenizin adını seçin ve yasal bir yapı seçin
İşletme adını belirleyin. İşleme adını resmi firma adınız olarak kullanacaksınız. Bu açıdan benzersiz olması ve işiniz ile alakalı akılda kalıcı olması çok önemlidir. Aslında, şirket adının benzersiz olması bir zorunluluktur. Aynı isimle başka bir firma adı bulunması halinde açmanız mümkün olmaz. Bu açıdan kontrol etmeniz gerekir. İşletmenizi farklı türlerde hayata geçirebilirsiniz. Şahıs, limited ya da anonim şirketi olarak şirket kuruluşu yapabilirsiniz. Bu konuda, mali müşavirden bilgi alabilir ve kendiniz için en uygun türü seçebilirsiniz. Genellikle, bireysel ve çok küçük çaplı girişimler şahıs şirketi kurmaktadır.
Bunun yanı sıra, en çok tercih edilen şirket türü ise limited şirkettir. Şirket adını belirledikten sonra alan adının boşta olduğunu da kontrol edin. .com ve .com.tr alan adlarını alarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
3. Adım: İşletme izinlerini ve lisanslarını alın
Şirket kurulumunu tamamladıktan ve bir vergi numarası edindikten sonra e-ticaret yapabilmek için ETBİS sistemine kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olmadığınız takdirde cezai işlemler uygulanmaktadır.
Markanızı benzersiz hale getirmek için marka patent başvurunuzu gerçekleştirin. Bu sayede, başka firmaların markanızı kopyalamasına izin vermemiş olursunuz. Bu süreç içerisinde logo ve kurumsal kimlik tasarımlarını hayata geçirebilirsiniz.
“Gezgin Ajans olarak logo ve kurumsal kimlik tasarımı konularında hizmet vermekteyiz. Dilerseniz, iletişim bilgilerimiz üzerinden iletişime geçerek teklif talebinde bulunabilirsiniz.”
4. Adım: Bir e-ticaret platformu seçin ve web sitenizi oluşturun
İşletme kurulumunu gerçekleştirdikten sonra satış yapmak istediğiniz platformları seçmeniz gerekmektedir. Başarılı olmak için olabildiğince fazla kanal üzerinden satış yapmakta fayda var. Aşağıda yer alan platformlar üzerinden satış yapmanız mümkün olacaktır;
● İşletmenin kendi web sitesi ve uygulamaları
● Hepsiburada
● Trendyol
● N11
● Amazon Türkiye
Yukarıda yer alan platformlar üzerinden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. İlk seçenek hariç diğer seçenekler için kolay bir açılış ve entegrasyon süreci olacaktır. Açılış için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Pazar yerleri üzerinde sadece satış yaptığınız takdirde komisyon ödemesi yaparsınız. Ayrıca, kendi bünyesinde sunulan reklam faaliyetlerini kullanırsanız ödeme yapmanız gerekir. Bunun dışında bir ödeme yapmazsınız.
Firmanın kendi web sitesi ve uygulamaları üzerinden satış yapmak için e-ticaret sitesi paketi satın almanız gerekir. Tüm bu işlemlerin ardından ürünlerinizi listeleyerek satış yapmaya başlayabilirsiniz.
“Gezgin Ajans olarak, kendi e-ticaret sitenizi oluşturma yolculuğunuzda A’dan Z’ye hizmet vermekteyiz. E-ticaret paket, logo tasarımı, web tasarımı ve dijital pazarlama hizmetlerimizle e-ticaret girişimlerinin ihtiyacı olan gereksinimleri sorunsuz bir şekilde karşılıyoruz.”
5. Adım: Ürünleri tedarik edin veya geliştirin (ve listeleyin)
Gerekli satış platformlarını oluşturduktan veya pazar yerleri üzerinde mağaza açma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra listeleme aşamasına geldiniz. Bu aşamada, ürünleri üretmeye, tedarik etmeye ve ilk satışlar için stok tutmaya başlayabilirsiniz.
Bu aşamaya gelmeden önce, tedarikçileriniz ile gerekli anlaşmaları yapmış olmanız gerekiyor. Perakende satışları için teslim süresinin kısa olması çok önemlidir. Bu açıdan, her ürün için bir kritik stok miktarı belirlemeli ve satışlar doğrultusunda kritik stok adetlerini optimize etmelisiniz.
Ürünleriniz hazır olduktan sonra hem kendi web siteniz üzerinde hem de pazar yerleri üzerinde listeleyebilir ve satışa hazır hale getirebilirsiniz.
6. Adım: E-ticaret işinizi pazarlayın
Artık satış yapmaya hazır olduğunuza göre, ürün ve hizmetlerinizi potansiyel müşterilerinize tanıtmanız gerekir. Pazarlama süreçleri ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Ücretsiz pazarlama çalışmaları uzun vadede yanıt veren ama kalıcı fayda üreten çalışmalardır. Ücretli pazarlama araçları ise anında sonuç veren ve gelire dönüşmediği takdirde size kısa vadede zarar veren kampanyalardan oluşur.
Ücretsiz Pazarlama Yöntemleri: Uzun vadede fayda sağlayan ücretsiz pazarlama yöntemleri arasında sosyal medya hesapları ve web siteniz üzerindeki blog gönderileri gelir. Web sitenizde yer alan blog gönderilerinin arama motorları üzerinde görünür hale gelmesi için SEO çalışmaları yapmalı ya da yaptırmalısınız. Ayrıca, sosyal medya platformları üzerinde açacağınız hesaplar sayesinde, gönderilerinizi paylaşarak zaman içerisinde bir takipçi kitlesi elde edebilirsiniz. Bu yaklaşımlar sonucunda organik trafik oluşturmak uzun vadede sonuç verse de oldukça kalıcı ve önemli çalışmalardır. Tabi ki bu alanda yapılan çalışmalara görece ücretsizdir. Birçok e-ticaret girişimi, blog gönderilerinin oluşturulması, SEO hizmetinin alınması, sosyal medya platformlarının yönetilmesi gibi işleri dış kaynak olarak alırlar. Kendi işlerine odaklanmak isteyen firmalar, bu alanlarda çalışacak bir departman oluşturmadığı takdirde, en mantıklı yaklaşım dış kaynak kullanmaktır.
“Gezgin Ajans SEO hizmetleri ve sosyal medya danışmanlığından yararlanmak isterseniz, bizimle iletişime geçin.”
Ücretli Pazarlama Araçları: Ücretli olarak yayınlayacağınız reklam kampanyaları sayesinde anında trafik oluşturabilirsiniz. Ürün ve hizmetleriniz için potansiyel müşterileriniz hedeflenerek, satışlarınızı artırabilirsiniz. Reklam kampanyaları kullanabileceğiniz çok sayıda reklam ağı bulunmaktadır. Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden reklam verebilirsiniz. Ayrıca, Google, Yandex ve Bing gibi arama motoru reklamları ile de potansiyel müşterilerine ulaşabilirsiniz.
“Gezgin Ajans dijital reklamcılık hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız, uzman ekibimiz bir telefon uzağınızda. Sizin için en iyi dijital reklamcılık çözümleri Gezgin Ajans’da sizi bekliyor.”
Bir E-ticaret İşine Başlamanın Maliyeti Nedir?
E-ticaret girişime başlamadan önce karşı karşıya kalacağınız maliyetleri çok iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekir. Aşağıda temel başlıklar ile birlikte ödemeniz gereken maliyetleri bulabilirsiniz. Maliyetler değişkenlik göstermekle birlikte sadece fikir sahibi olmanız için yardımcı olacaktır. Her girişim, kendi maliyetleri çok daha iyi bir şekilde hesaplayabilir. Girişim için gerekli maliyeti en başta hesaplanız gerekir. Sadece site açılış ve entegrasyon maliyetlerini değil reklam bütçelerini de planlayınız. İlk açtığınızda yüksek ihtimalle ücretli trafik elde etmeniz gerekecek. Aksi takdirde ürünlerinizi potansiyel müşteriler ile tanıştırmanız çok zor olur.
Şirket Kuruluşu ve Muhasebeci: Şahıs ve sermaye şirket kuruluş maliyeti 2022 yılı için 1000-2500 TL aralığında değişkenlik göstermektedir. Yabancı ortaklı olması halinde ekstra noter masrafları oluşacağı için belirtilen tutarların bir miktar daha üzerinde oluşur. Her ay düzenli olarak muhasebeci masrafını ayrıca düşünmeniz gerekir. Muhasebeci masrafı şirketin ölçeğine göre farklılık gösterebilir. Muhasebeci masrafları için ayrıca yıllık defter maliyetlerini de eklemeniz gerekir. Muhasebeci ve defter maliyetleri ile birlikte basit bir girişim için yıllık 12000-15000 TL aralığında bir masraf düşünmelisiniz.
Vergiler: Her ay düzenli olarak ödenen damga vergisi, stopaj vergisi ve KDV bulunmaktadır. İşletme kar ettiği takdirde ödenmesi gereken gelir vergisi de bulunmaktadır. Satışı yapılan ürünlerin KDV matrahı farklılık gösterebilir.
Ofis ve Depo Masrafı: İşletme bir ofis ve depo kiralayacaksa, ofis ve depo masrafı da göz önüne almalıdır.
Alan Adı ve Hosting (sunucu): İşletmeniz için bir e-ticaret sitesi açacaksanız alan adı ve hosting satın almanız gerekir. Yıllık 300 TL’den başlayarak kullanılacak kaynağın büyüklüğüne göre hosting masrafları artar.
E-ticaret Yazılımı: E-ticareti gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan en önemli üründür. E-ticaret yazılımı ile birlikte e-ticaret süreci gerçekleştirilebilir hale gelir. Ürünlerin listelenmesinden, ödemeye, kargodan stok takibine kadar birçok süreç, e-ticaret yazılımı ile birlikte takip edilir. E-ticaret yazılım ücretleri 2022 yılı için 3.500 TL’den başlayarak sahip olduğu özelliklere göre 11.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ekstra özel gereksinimler için özel fiyatlandırma talep edilmelidir. Android ve iOS uygulamaları gibi özellikler ekstraya girmektedir. 15 gün deneme sürümü ile Gezgin Ajans e-ticaret paketlerini deneyebilirsiniz. Memnun kaldığınız takdirde ücretlendirme yapılır ve sorunsuz bir şekilde destek sağlanır.
Ödeme işlemi: Ödeme işlemleri için sanal pos kullanımı gereklidir. Bu alanda hizmet veren firmalar bulunmaktadır. Aylık bir ücret talep etmeyen sanal pos çözümleri, şu an itibariyle işlem başına %2,99 + 0,25 TL ücret talep etmektedir.
Envanter ve nakliye: Depolama ve nakliye süreçleri için bir maliyetiniz oluşacaktır. Sadece müşteriye oluşan nakliyeleri düşünmek yerine tüm operasyon için oluşabilecek nakliye maliyetlerini hesaplamak gerekir. Nakliye konusunda firmalar ile uzun süreli anlaşmalar yaparak masraflarınızı azaltabilirsiniz.
Pazarlama ve reklamcılık: Yeni bir e-ticaret girişiminde birçok genç girişimci tarafından düşünülmeyen ama en önemli olan konudur. Pazarlama ve dijital reklamcılık sayesinde ürünlerinizi potansiyel müşterilerinize ulaştırmış olursunuz. Pazarlama ve reklam maliyetleri, ürün ve hizmetin bulunduğu kategoriye göre ve firma ölçeğine göre farklılık gösterebilir. Fizibilite çalışması yaparken, bulunduğunuz kategorinin reklam maliyetlerini (TBM) öğrenebilir ve buna göre bir bütçe oluşturabilirsiniz. Gezgin Ajans olarak dijital reklamcılık konusunda danışmanlık vermekte ve tüm süreçleri takip etmekteyiz. Google, Facebook, Instagram, YouTube ve Yandex gibi birçok dijital mecrada hizmet vermekteyiz.
Bir E-ticaret İşine Başlamak İçin İpuçları
Her işin kendine özgü doğruları ve kendine has stres unsurları bulunmaktadır. E-ticarete başlarken sizi başarıya götürecek çeşitli unsurlar bulunmaktadır. Birçok e-ticaret girişimcisinin vermiş olduğu röportajlarda karşımıza 3 önemli ipucu çıkıyor. Bu ipuçlar ile birlikte, dijital satış için doğru bir strateji geliştirilebilir.
1. Basit Başlayın
Basit başlamak ve adım adım ilerlemek çok önemlidir. Büyük bütçeler ile girmek yerine, küçük bütçelerle basit bir başlangıç yapmak çok önemlidir. Büyük firmalar dahi, kendi bünyelerinde yeni girişim planladıkları çok daha basit bir yaklaşım ve düşük bir bütçe ile başlıyorlar. Süreç içerisinde elde edilen geri dönüşlerle yeni yatırım kararları alınabilir. Ancak, en başta yüksek yatırım maliyeti ile bir girişim gerçekleştirmek mantıklı olmayacaktır.
Olabildiğince bütçe dostu bir planlama yapmak gerekir. Girişimlerin başarılı bir şekilde devam etme olasılığı olduğu gibi başarısızlık da olasılıklar arasındadır. Olası bir başarısızlıkta büyük maddi kayıplar yaşamamak da önemlidir. Ayrıca, zaman içerisinde hangi alanlara yatırım yapılması gerektiğini çok daha iyi anlamış olacaksınız. Bütçenin doğru bir şekilde planlanması ve en başta büyük yatırımlar yapılmaması ile gelecek fırsatlar da çok daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir.
E-ticarete basit yaklaşmak ve komplike olmamak gerekir. Yeni açılan bir işletmenin kusurları olabilir. Bu açıdan mükemmel olmayı beklemeyin. Bu gibi bir yaklaşım kısa süre içerisinde yıpranmanıza ve işten soğumanıza neden olabilir. Plana sadık kalın ve adım adım ilerleyin.
2. İşletmenizi birden çok kanalda paylaşın
Açtığınız bir e-ticaret işletmesini olabildiğince farklı kanallar üzerinde paylaşın ve canlı tutun. Sosyal medya platformlarının trafik oluşturmada ve potansiyel müşterilere ulaşmada çok önemli bir yeri vardır. Facebook, Instagram, Twitter, TikTok Linkedin ve daha fazlası ile potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Farklı kategoriler farklı sosyal medya platformlarında bulunmayı gerektirebilir. Endüstriyel ürünler satan bir firmanın TikTok yerine Linkedin gibi bir platform üzerinde yer alması daha mantıklı olabilir. Bununla birlikte olabildiğince farklı kanal üzerinde yer almak, marka bilinirliğine büyük katkı sunacaktır.
Günümüzde potansiyel müşterilere ulaşmak ve trafik oluşturmak oldukça maliyetlidir. Bu nedenle, uzun vadeli yatırımlar çok önemlidir. E-ticaret sitesinde yer alan blog paylaşımları ile ve sosyal medya platformları üzerinden ücretsiz bir şekilde trafik oluşturabilirsiniz.
3. Çok kanallı satışa yatırım yapın
Sadece kendi e-ticaret siteniz üzerinden satış yapmayı amaçlamak yetersiz olabilir. Kendi e-ticaret üzerinden satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Avantajları arasında başka bir platforma komisyon ödememek ilk sırada yer alır. Dezavantajları arasında ise siteyi yeni hayata geçirdiğinizde ücretsiz trafik oluşturmanız çok zor. Bu nedenle, reklam kampanyaları ile ücretli trafik oluşturmanız gerekir. Ancak bu sayede, potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Bu gibi handikaplardan dolayı, olabildiğince farklı kanallar üzerinden satış yapmaya özen gösterin. Pazaryerleri üzerinde mağaza açarak, potansiyel müşterilerinize ücretsiz bir şekilde ulaşabilir ve sadece satışını gerçekleştirdiğiniz ürün üzerinden komisyon ödemiş olursunuz.
Ülkemizde yer alan pazar yerleri aşağıda sıralanmıştır;
● Hepsiburada
● Trendyol
● N11
● Amazon Türkiye
Yukarıda yer alan pazar yerleri üzerinde, hem şahıs şirketleri hem de sermaye şirketleri sorunsuz bir şekilde mağaza açabilirler. Resmi bir şirket olmadan bireysel olarak mağaza açılamaz. Sizler de dilerseniz direkt olarak pazar yerleri üzerinde satış yaparak ilk adımı atabilir ve sonrasında kendi e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz. Ya da eşzamanlı olarak başlayarak farklı kanallar üzerinden satışı aynı anda gerçekleştirebilirsiniz.
Gezgin Ajans Olarak Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Gezgin Ajans, dijital grafik geliştirme ve tasarım, reklamcılık ve e-ticaret paketi alanlarında hizmet vermektedir. Bir e-ticaret firmasının ihtiyaç duyacağı tüm konularda hizmet veren ajans, sahip olduğu uzman kadrosuyla girişimlerin kurumsal bir yapıya dönüşmesinde de danışmanlık sağlar.
Yeni bir girişimin ihtiyaç duyacağı hizmetleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
1. Logo ve Web Tasarım: İşletmenizin kurumsal bir yapıya kavuşması ve kullanıcılarınızın gözünde güven oluşturması için logo tasarımı çok önemlidir. Logo tasarımı, web tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
2. E-Ticaret Paketi: Ürün ve hizmetlerini, dijital dünyada tanıtmak ve satmak isteyen firmaların ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz bir üründür. Ürünlerin listelenmesi, faturalanması, ödemenin alınması, kargolanması ve pazar yerlerine entegre edilmesi için ihtiyaç duyulan tüm hizmetler bir paket içerisine sığdı. E-ticaret paketi ile aşağıda yer alan önemli süreçleri sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz.
● Çok sayıda tema seçeneği arasında sizin için en uygun temanın belirlenmesi,
● Ürünlerin listelenmesi ve yönetimi,
● Online faturalama işlemleri,
● Sanal pos entegrasyonu ile online ödeme alma süreçleri,
● Ürün ve hizmetlerin pazarlanması için kampanyalar oluşturma,
● Kargo etiketi yazdırma ve kargo takip süreçleri,
● Sosyal medya hesaplarının entegrasyonu,
● SEO hizmetleri,
● E-fatura, kargo, Paraşüt(muhasebe yazılımı), pazar yerleri (Hepsiburada, Trendyol, n11…) entegrasyonları
● Ve diğer çok sayıda özellik ve hizmet sizleri bekliyor.
Yukarıda sadece ana hatları yer alan e-ticaret paketleriyle işinizi A’dan Z’ye sorunsuz bir şekilde yönetebileceğiniz bir sisteme kavuşmuş olacaksınız. Gezgin Ajans farkı ile e-ticaret paketlerimizi 15 gün ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.
Siz de sadece 1 gün içerisinde satış yapmaya başlamak istiyorsanız, 0312 911 23 02 nolu telefon numarası üzerinden ya da bilgi[@]gezginajans.com e-mail adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Sunacağımız e-ticaret paketini, 15 gün boyunca hiçbir ek ücret ödemeden kullanabilir ve yaşadığınız deneyim doğrultusunda karar verebilirsiniz.